Lab26-SI

Lab26

tEHNOLOŠKI INOVACIJSKI LABORATORIJ

O LAB26

Lab26, Tehnološki inkubator je tehnološki inovacijski laboratorij, kjer se dijake, študente, akademike ter raziskovalce povezuje v realne tehnološke projekte z industrijskimi partnerji. Ob enem gradimo močno podjetniško kulturo. 

V Lab26 razvijamo rešitve na različnih področjih pamentne tehnologije, vsaka izmed rešitev pa mora uporabniku predstavljati vrednost in imeti mora poslovno priložnost. 

Zakaj smo drugačni od ostalih tehnoloških podjetij?
Smo kombinacija tehnološkega laboratorija, raziskovalnega inštituta in poslovnega inkubatorja. Pri razvoju novih tehnoloških rešitev nas vedno vodi podjetniška miselnost.

Našo ekipo sestavljajo dizajnerji, inžinirji, razvijalci in podjetniki. Poudarek pa je na vključevanju dijakov in študentov ter jim ponuditi priložnost pridobivanja znanja in izkušenj za boljšo prihodnost.

SLEDITE NAŠEMU DELU NA

KAKO USTVARJAMO BOLJŠI JUTRI?

Ne gre samo za tehnologijo, temveč za ustvarjanje vrednosti z njo. 

Vzpodbujamo kreativnost mladih, razvijamo njihove kompetence in jih vzpodbujamo, da razmišljajo kot
TEHNOLOŠKI PODJETNIKI!

NAŠA EKIPA

Naša kompetentna ekipa uspešno sodeluje s študenti pri razvoju rešitev.

Dr. Aleš Suban

direktor in vodja lab26

Aleš je ustanovitelj Lab26. Njegova glavna naloga je pridobivanje novih partnerjev, vodenje projektov in podjetniški razvoj. Pove, da člane ekipe navdihuje in spodbuja, da skupaj sledijo viziji Lab26.
Po duši je podjetnik in ima dve podjetji, ki ju uspešno vodi. 
Je doktor znanosti pomorstva in prometa, ter ima magisterij iz pomorskega inženirstva na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani.

 

Dr. Franc Dimc

vodja projektov & mentor

Franc je prodekan za študijske zadeve  na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani. Ima doktorat znanosti na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Delal je tudi kot raziskovalec na Inštitutu Jožef Štefan. Specializiran je za inteligentne sisteme v pomorskem prometu. V Lab26 je odgovoren za vodenje projektov, odkrivanje in analizo problemov ter nudi mentorstvo in podporo študentom pri razvoju rešitev.

 

Marko Oblak

hardware razvojnik

Marko zaključuje magistrski študij elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Je elektrotehnik, specializiran za raziskavo in razvoj IoT rešitev in elektro-strojnih naprav.
Njegova naloga v Lab26 je dizajn, razvoj in integracija tehnoloških rešitev ter mentorstvo študentom.  Izkušnje ima tudi v startup podjetništvu, tako pomaga graditi našo podjetniško kulturo.

 

Dejan Sakelšak

programer

Dejan je inženir računalništva. Zadolženje je za dizajn in razvoj programskih rešitev, komunikacijske arhitekture ter rešitve v oblaku. Ima izkušnje na področju razvijanja rešitev v telekomunikacijah, multimedijske obdelave, bančništva, distribucijskih sistemov ter IoT.
Je tudi podjetnik s svojim podjetjem ter ima izkušnje s startupi. Njegove kompetence in pogledi mu omogočajo, da učinkovito opravi svoje delo in naloge.

 

Dr. Matej Bažec

razvoj rešitev & mentor

Matej ima doktorat znanosti iz Fakultete za matematiko in Fiziko Univerze v Ljubljani. Dela kot asistent in raziskovalec na Fakulteti za pomorstvo in promet. Specializiran je za pametne transportne sisteme, matematiko, fiziko in tenične meritve. V našem tehnološkem inkubatorju deluje na področju razvoja rešitev ter mentor mladim.

Aleksandar Ristov

iot razvojnik

Aleksandar je diplomirani inženir pomorstva, trenutno končuje magisterij iz pomorskega inženirstva. Je tehnološko usmerjen posameznik in dober timski igralec z desetletnimi izkušnjami na področju tehničnih ved. Je izkušen v  C++, python, linux/bash, osnove html, css, javascript in flutter za mobilni razvoj. Aleksandar je zelo strasten glede sodobnih tehnologij.

Robert Stegel

HARDWARE razvoj & MENTOR

Robert je predavatelj elektrotehnike na Gimnaziji, elektro pomorski šoli. V Lab26 vodi skupino dijakov in jih vključuje v projekte na področju robotike in digitalne tehnologije. Je mentor za oblikovanje elektro-strojne opreme in IoT rešitev. Ukvarja in svetuje pri razvoju in deluje kot mentor mladim.

stremimo k ustvarjanju vrednosti s tehnologijo


PARTNERJI

KONTAKT

Email: info@lab26.eu

Telefon: +386 70 999 312

Podjetje: Lab26, tehnološki inkubator, Sečovlje 19, 6333 Sečovlje, Slovenija
Lokacija laboratorija: Pot Pomorščakov 4, 6320 Portorož, Slovenija